·

FC Eindhoven MO17-1 behaalt ruime eerste overwinning in de 4e divisie West Competitie.

FC Eindhoven MO17-1 behaalt ruime eerste overwinning in de 4e divisie West Competitie. Voor de tweede wedstrijd in de 4e Divisie West Competitie zijn de meiden, staf en de ouders afgereisd naar Hoorn waar de 2e wedstrijd werd gespeeld tegen Always Forward.

Deze wedstrijd zou eerst 16 februari plaats vinden, maar werd verplaatst naar 23 februari omdat Always Forward vanwege de vakantie de selectie niet compleet kon hebben. Helaas voor Always Forward ontbraken er vandaag ook nog een aantal speelsters wegens vakantie en was het team daarom aangevuld met speelsters uit andere teams. Tegen een inmiddels goed ingespeeld FC Eindhoven werd het een lastige wedstrijd voor de thuisclub, maar de montere meiden uit Hoorn lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en hielden zeker in de 1e helft de gelederen goed gesloten. Het was nog even spannend voordat de wedstrijd kon beginnen want de was-tas met tenues was niet meegenomen vanuit Brabant naar het westen maar Always Forward kon gelukkig een samengestelde set van zwarte tenues uitlenen aan de bezoekers. Vandaar dat bij gelegenheid de Brabantse meiden in het zwart speelden, waarvoor nogmaals dank voor de thuisclub.

Vandaag maakte Isa haar debuut bij FC Eindhoven en ze heeft laten zien dat ze een waardige speelster van FC Eindhoven is. Ze speelde een goede wedstrijd op het middenveld en is net als Luus die 2 weken geleden debuteerde, een echte aanwinst voor het team. In de eerste minuten is het voor beide teams nog wat aftasten en FC Eindhoven komt wat langzaam op gang, wat we wel vaker hebben gezien tijdens de eerste helft. Er komen een paar benauwde momentjes bij het doel van FC Eindhoven waar er veel spelers voor het doel zijn, maar de bal wordt telkens op tijd weggewerkt door de Eindhovense verdediging. Ook de rest van de wedstrijd houdt de verdediging het Eindhovense doel goed schoon. Er wordt meer en meer combinatievoetbal gespeeld door FC Eindhoven, korte en snelle combinaties worden afgewisseld met goed gespeelde passes waardoor de bal goed naar voren wordt gespeeld.

Mede daardoor worden er tijdens de eerste helft toch aardig wat kansen op doel gecreëerd, maar helaas niet verzilverd. Het duurt tot de 35e minuut voordat de eerste goal van FC Eindhoven valt. Geschoten vanaf afstand schiet Sanne v T de bal hoog over de keepster maar wel mooi in het net. 0-1 net voor rust is nog niet helemaal loon naar werken maar dat wordt in de 2e helft ruimschoots goedgemaakt. Na rust schakelt FC Eindhoven een behoorlijk tandje omhoog. Nadat eerst een vrije trap van Always Forward keurig door Kira wordt opgevangen, volgen er achterelkaar verschillende kansen voor FC Eindhoven en krijgt de keepster van Always Forward het erg druk.

Maar ondanks het betere spel, duurt het tot de 20e minuut in de 2e helft voordat de tweede goal valt. Indy komt 1 op 1 met de keepster en kan de bal mooi langs haar in het net schieten. De verdiende 0-2 en daarna komt het los voor FC Eindhoven. Always Forward probeert het tij te keren, maar het is Eindhoven die continu druk zet. Bij een ingooi gooit Sanne L de bal naar Sanne v T, die behendig twee verdedigers kan omzeilen en de bal resoluut op goal schiet en het derde doelpunt op haar naam zet. Sanne v T zit er nu lekker in en scoort met een mooie doorbraak nog geen vier minuten later haar derde doelpunt van de wedstrijd. De Eindhovense meiden krijgen nu de smaak te pakken.

Zoals vaker lukt het Eindhoven om in de laatste fase van de wedstrijd er nog echt voor te gaan terwijl de tegenstander er dan doorheen lijkt te zitten. Vijf minuten later kan Mabel vrij voor de keepster komen en de bal met een goed gemikt schot naast de keepster in het net schieten. De teller loopt op naar 0-5, maar de gifbeker is nog niet leeg voor Always Forward. Kort daarna krijgt Mabel de bal van Femke in de voeten gespeeld aan de linkerkant van het veld en kan ze vanaf links tot in het 16 meter gebied komen en met een mooi hoog balletje de bal over de keepster in het rechter zijnet plaatsen. De zesde zit er in en nog steeds is het niet gedaan.

Er is nog een paar minuten speeltijd te spelen maar FC Eindhoven blijft jagen op meer doelpunten. Sanne v T neemt de bal mee vanaf de eigen helft en loopt gelijk op met Lisa naar het doel van Always Forward en met een heerlijke korte pass schiet ze de bal naar Lisa, die de bal hard naar het doel schiet. Zo hard, dat de keepster de bal alleen maar kan tegenhouden maar niet vast kan pakken en de bal stuitert terug richting Sanne v T die de bal het net in schiet.

Mooi samenspel met als resultaat de 4e goal voor Sanne en 0-7 op het scorebord. En in de allerlaatste minuut schiet Margot vanaf afstand de bal naar de goal en de bal wordt nog wel weggetikt door de keepster, maar schiet daardoor omhoog en valt achter de keepster in het net. Een mooie goal als afsluiting, de scheids kijkt na het doelpunt op zijn horloge en fluit af. Een mooie verdiende 8-nul overwinning voor FC Eindhoven, op pure kracht en uithouding in de tweede helft.

Kanttekening blijft dat Always Forward niet met hun volledige selectie heeft kunnen voetballen, maar FC Eindhoven liet in de tweede helft zien dat ze door kunnen blijven voetballen en ze weten elkaar steeds beter en makkelijker te vinden waardoor ze het de komende tegenstanders steeds moeilijker kunnen maken. Woman of the match was vandaag voor Sanne van Tuel, die met haar openingstreffer ervoor zorgde dat FC Eindhoven in de 1e helft op voorsprong kwam en daarna in de 2e helft met nog eens 3 doelpunten voor de helft heeft bijgedragen aan de ruime overwinning van 0-8 op Always Forward.