·

2-0 Winst voor FC Eindhoven in onstuimige weersomstandigheden

De derde wedstrijd in het voorjaarsseizoen voor FC Eindhoven MO17-1 werd gespeeld in Heemskerk tegen ADO’20, een jonge ploeg die in hun tweede wedstrijd Alliance’22 op 1-1 gelijk heeft kunnen houden. In deze competitie komt FC Eindhoven nieuwe tegenstanders tegen waarbij het moeilijk in te schatten is welke tegenstand de meiden tegen zullen komen. Vandaag was er nog een 23e speler op het veld, namelijk het weer.

Voor beide partijen was het weer met harde windvlagen, regen en op het einde zelfs hagelbuien erg onvoorspelbaar waardoor met name in de eerste helft het spel en de bal alle kanten op ging.

Ado’20 leek in de eerste helft het overwicht te hebben, maar net als FC Eindhoven kwam het niet tot scoren. 0-0 was dan ook de stand bij rust. In de tweede helft had FC Eindhoven een ietsje voordeel van de harde wind en al kort na rust kreeg Teun de bal en kon de bal over de keepster in het net schieten. De bal ging niet met een hard schot richting het doel, maar een stukje geholpen door de wind rolde de bal zachtjes over de lijn tegen het net aan. Een goede start van de tweede helft bij een wedstrijd waarbij diegene die het eerst scoort, waarschijnlijk ook de wedstrijd zal gaan winnen.

Het lukt FC Eindhoven om meer op de helft van ADO’20 te spelen en wat kansen te creëren, maar zonder succes. Tot tien minuten na het eerste doelpunt Isa in de gelegenheid komt om de bal vanaf afstand op goal te schieten en de bal schiet net achter de hand van de keepster het net in. Een mooi schot en een fijne 2-0 stand om de rest van de wedstrijd uit te kunnen spelen.

Keepster Femke moet af en toe in de resterende tijd de bal uit het doel halen en door onder andere een mooie weg tik actie met de handen van een hoge bal waardoor de bal hoog over de goal gaat, slaagt ze hier prima in, ook geholpen door de goed spelende en hard werkende verdediging.

Maar ook de keepster van Ado’20 blijft scherp en plukt de ballen tijdig uit de lucht. In de laatste tien minuten worden de meiden geteisterd door harde hagelbuien waarbij het lijkt als er soms bakken met hagel in een keer geleegd worden over het veld.

Onze meiden blijven gelukkig overeind en gesteund door de energie van de 2-0 voorsprong blijven ze gewoon door voetballen, hoewel erg fijn spelen kan je het niet noemen. De goed fluitende scheidsrechter fluit dan ook op tijd af en met een verdiende winst kunnen de speelsters de warme kleedkamer opzoeken om op te warmen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Kadoelen MO17-1 die met 2x winst tot nu toe ongeslagen op de 2e plek staan en waar FC Eindhoven tijdens een oefenwedstrijd in begin februari uit in Amsterdam met 4-1 van heeft verloren, dus redenen genoeg om aanstaande zaterdag er vol in te gaan en proberen de winst in Eindhoven te houden.